Ambassadør for Real turmat! 

Real turmat er mitt viktigste drivstoff på vei fra Nordkapp til Lindesnes. Turmaten min er kokt, tørka og pakka i den fantastiske byen jeg bor i: Tromsø! Jeg er stolt av å være ambassadør for Real turmat når jeg går Norge på langs.

Det er langt mellom matbutikkene når man går Norge på langs, og i Nord-Norge er det ikke mat på DNT-hyttene. Jeg har derfor hatt depoter med Real turmat underveis, og båret med meg mat for opptil to uker av gangen. Kroppen trenger mye mer energi på tur enn på kontoret, så en dagsrasjon med mat på langtur er mer enn det du spiser til vanlig. Da er det om å gjøre å få med seg mest mulig energi og næringsstoffer per gram mat, og jeg har vært helt avhengig av lett, frysetørret mat for å klare å bære med meg nok.

img_0846
Frokost i Reisa

Når alt man trenger må bæres på ryggen, er det også viktig å tenke på at maten bruker minst mulig energi i tilberedningen, så slipper man å bære med seg mye brennstoff. Mye tørrmat man kjøper i butikken skal koke i 10-15 minutter, og da holder ikke gassboksen så lenge. Med Real turmat skal vannet bare kokes opp, og om sommeren krever ikke det mye gass. Da greier jeg meg veldig lenge med bare en gassboks i sekken.

På langtur er det sånn at selv om du spiser mye, er det vanskelig å få i seg like mye energi som kroppen bruker. På langtur bryter jeg derfor alle kostholdsregler med god samvittighet, og legger innpå med sjokolade og annet godt mellom måltidene hver dag. Kroppen har godt av det! I tillegg til frokostmüsli, suppe og middag fyller jeg på med energisjokolade, beef snacks og energidrikk fra Real.

Lunsj i Børgefjell

Det sies jo at du blir hva du spiser, så da må jeg ha blitt en ganske real person! Etter å ha spist det meste på en variert Real-meny, kan jeg avsløre at blant mine favoritter er kebabgryte, tikka masala, svin i sursøt saus og torsk i karrisaus. Dette er godt krydra retter med skikkelig smak.

Til slutt et realt turmattips: Av og til når man spiser ute i naturen, er det kaldt og guffent. Også på en sommerdag kan det være svært så hustrig å sette seg ned å lunsje. Når du har fylt en Real-pose med varmt vann, skal maten stå og godgjøre seg i 8 minutter. For ikke å fryse i ventetiden, zipper jeg igjen posen, legger den på magen innenfor jakka, og både jeg og maten er god og varm gjennom matpausen!

Man bør spise mer ute. God turappetitt!

Middagslur i Finnmark
Reklame

2 kommentarer om “Ambassadør for Real turmat! 

  1. Hei, igjen. Har selv brukt mye Real, både sommer og vinter. Takk for tipset med og oppbevare den mot magen, den var ny og sikkert effektiv. God tur fortsatt.
    Alf B.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s