Norge på tvers

Da er jeg i gang med sommerens store tur: Norge på tvers.

Norge på tvers finnes i utallige varianter, noen veldige korte og noen veldige lange. Mange tar turen på 6-7 km fra Hellemobotn i Nordland til svenskegrensa, og tror de har vært lure og funnet Norge på det smaleste. Til det må det nevnes at det er en myte at Norge er på sitt smaleste her, for aller billigst unna slipper man i Finnmark – hvor Norge er på sitt smaleste i Bøkfjorden (og nest smalest ved Jarfjorden like ved.)

Mitt mål er derimot ikke å bli ferdig så fort som mulig, men være så lenge som mulig ute på tur. Så jeg har nå startet her ved svenskegrensen i Trysil, nærmere bestemt grenserøys nr. 126 ved Mellomfjellet. Dette er det østligste grensepunktet mot Sverige i Sør-Norge. Herfra skal jeg forsøke å vandre hele veien ut til det vestligste fastlandspunktet, som er Vestkapp på Stad i Selje kommune i Sogn og Fjordane.

Det blir mye natur og mange netter i telt de neste fire ukene. Den første natta i telt ved svenskegrensen var nydelig, med utsikt langt innover i både Sverige og Norge:

Reklame

7 kommentarer om “Norge på tvers

 1. God tur Tine!
  Spoten fungerer perfekt og vi følger deg daglig.
  Sjåast når du nærmer deg Skridulaupen.
  Mh Mamma & Pappa

  Liker

 2. Hei! Ble turen gjennomført? Spennende, og har veldig lyst å gjennomføre. Er det mulig å gå turen uten å overnatte i telt? Kun hytter?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s