Været er sjefen – vi snur ruta! 


Det var for dårlig vær nordpå til å kjøre oss ut til Verlegenhuken i dag. Værfaste i Longyearbyen har vi brukt dagen på å øve på å redde hverandre opp av bresprekker. Og siden værmeldingen nordpå er dårlig et par dager til, har vi gjort en geografisk helomvending: Vi snur ruta og starter i sør i stedet, der er det meldt bedre vær fra i morgen.

Vi starter turen ved grensen til Norges desidert største nasjonalpark: Sør-Spitsbergen nasjonalpark på over 13 000 kvadratkilometer. Nasjonalparken dekker hele den sørlige delen av Spitsbergen, og her er det ikke lov å kjøre snøskuter. Derfor kjøres vi bare frem til nasjonalparkgrensen. For å få gått hele Svalbard på langs, må vi starte turen med cirka fem dagsmarsjer sørover til Sørneset, før vi snur og går tilbake samme vei. Deretter fortsetter turen mot nord, med Verlegenhuken i sikte i slutten av april.

Været er ofte avgjørende for hva man kan gjøre på tur i polare strøk og andre utsatte områder, så noen dager værfast må vi derfor regne med på en langtur som dette. Etter en ekstra dag å spise oss opp på her i Longyearbyen, gleder vi oss nå mer enn noen gang til å slippes løs i ødemarka!

For nærmere oppdatering underveis, følg med på ekspedisjonsdagboken

Reklame

2 kommentarer om “Været er sjefen – vi snur ruta! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s