Svalbard på langs – vi er klare! 

I dag har vi pakket pulkene i Longyearbyen, og snart fraktes vi ut til Verlegenhuken – Spitsbergens nordligste spiss. Vi er klare, men været er helt ufyselig, så kanskje vi må vente til mandag før vi blir kjørt ut.

Når skuterne forlater oss der ute på den øde og forblåste odden 80 grader nord, har vi 30 dager på ski foran oss. Vi skal forsøke å nå Sørneset, Spitsbergens sydligste punkt.

Svalbard på langs er en stor turdrøm: En lang skiekspedisjon gjennom den storslåtte, arktiske villmarka på Svalbard. Pulken skal trekkes ca 600 kilometer. Opp og ned over isbreer, i fjæra og over fjell. Vi må se opp for isbjørn, bresprekker og andre farer. Polarhunden Junior er med som humørspreder og isbjørnvarsler.

Det blir en iskald telttur: Værmeldingen melder stabilt 20-30 kuldegrader og vind de neste ti dagene i de nordlige områdene hvor turen starter. Vi er forberedt på all slags vær, men håper solen smiler til oss: Fra 19. april har vi midnattssol!

Kommer vi oss helt til sørspissen, eller blir vi stoppet av skader, ufremkommelige isbreer eller dårlig vær?

Følg oss her:
Spoten sender signal når den får kontakt med satellitt (kan være ustabil), se her hvor vi er på google maps. Følg ekspedisjonsdagboken hvor det legges ut noen ord underveis om hvordan det går med oss.

Leve Svalbard – leve eventyret!

Reklame

En kommentar om “Svalbard på langs – vi er klare! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s