Sommeren 2016 gikk jeg Norge på langs. Jeg startet på Knivskjelodden ved Nordkapp 14. mai og var fremme på Lindesnes 13. september. 123 dager på tur, 2700 kilometer i skog og fjell. Jeg gikk mest mulig i terrenget og minst mulig på veg.

Jeg tråkket i sporene til mange som har gått før meg. Bjørn Amsrud var den første som gikk Norge på langs sommeren 1966. Norge på langs-lista viser at NPLere er en raskt voksende gruppe, og godt over 300 turfolk har nå tatt turen. Lars Monsen og Stein P. Aasheim er blant kjendiseventyrerne som har den på CVen. Andres erfaringer – som i stor grad tilgjengelig på blogger og i bøker – har vært til stor nytte i planleggingen. Jeg vil særlig nevne boka Tur fra Nordkapp og hjem av Bjørn Arild Ersland og Asbjørn Jensen. En ærlig og morsom bok, som i tillegg til å fortelle om alt det fine  med å være på tur, også beskriver noen dørgende kjedelige etapper på den lange veien fra Nordkapp til Lindesnes. Folk de møter underveis fargelegger både turen og boka.

Hvis du får sjansen til å gå Norge på langs – stykkevis eller alt i en smell – er det bare å glede seg! På denne bloggen finner du en del om mine erfaringer fra turen. 

dividalen

Bilde: Tåka ligger over Dividalen i Troms (foto: Tine Larsen)

 

Reklame