Junkerdalen nasjonalpark – den fineste naturen helt for deg selv!

Du trenger ikke å gå i kø over Besseggen eller bli holdt våken av snorkere på en overfylt turisthytte i Rondane for å oppleve Norges vakreste natur. Det slår meg at jeg går gjennom det ene fjellområdet etter det andre som er minst like flotte som kjendisene sørpå, men som langt færre har hørt om. Her får du ofte både stien og DNT-hytta for deg selv.  Junkerdalen nasjonalpark er et av disse fantastiske stedene!

Junkerdalen nasjonalpark er del av et stort villmarksområde som strekker seg innover i Sverige. Her er det majestetiske fjell, ville fossefall nedover fjellsidene og grønne og frodige daler med fargerike blomster. I den spektakulære Skaididalen ligger Argaladhytta idyllisk plassert ved elvebredden.

Men områder med færre folk er også litt mindre tilrettelagt og noe mer krevende. Du må bære maten selv, det er ikke ølservering når du kommer frem og stiene er ikke like godt tråkka opp. Jeg hadde tenkt meg til Argaladhytta, og gledet meg til å bo her fordi jeg hadde hørt at den var så koselig. Men da jeg nærmet meg hytta, hadde et par-tre dager med litt for mye sol og varme satt ekspressfart på snøsmeltingen i de omkringliggende fjellene, og de store bekkene som normalt vades til anklene var strie og ville elver som ikke ville slippe meg forbi. I stedet måtte jeg sette opp teltet i regnvær, og fikk gleden av å betrakte den koselige hytta fra feil side av elva. Heldigvis klarte jeg å finne en alternativ vei videre uten å måtte snu eller ta en stor omvei!

Argaladhytta, hyttedrømmen på feil side av elva!

Nå har jeg hatt en hviledag i sus og dus på Saltfjellet Polarsirkelen Høyfjellshotell. Det er et fantastisk hyggelig sted hvor vertskapet er vant til å innlosjere NPLere som får et luksuriøst avbrekk fra telt- og hyttelivet. Her har jeg fått låne fyrrommet til å tørke opp våte klær og utstyr, og en dusj som jeg ikke hatt tilgang på siden Abisko for to og en halv uke siden (jeg har hatt jevnlig tilgang på naturens store himmeldusj, men det blir jo ikke helt det samme). Her har jeg også plukket opp ny forsyning med Real turmat for veien videre, så nå er jeg klar for å ta meg videre over Saltfjellet!

Reklame

En kommentar om “Junkerdalen nasjonalpark – den fineste naturen helt for deg selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s