5 uker igjen – utstyrstesting!

Nå er det fem uker igjen til eventyret starter på Nordkapp, og jeg har vært ute og testet pulken og teltet som skal brukes på turen.

Jeg kommer til å søke ly på mange DNT-hytter underveis, men teltet blir mitt faste hjem i fire måneder. Det teltet må være bra, og når det skal bæres fra Nordkapp til Lindesnes må det også være lett. Gramjegeren har vært på jakt, og funnet et bærbart hjem på 900 gram – et Helsport Ringstind superlight. Et fint telt som fungerer bra, og som bildet viser kan man få det ganske hjemmekoselig!

Jeg har også testet ut en lett ekspedisjonspulk til turen som jeg er så heldig å få låne av min kollega Marianne. Det er bra for både miljøet, lommeboka og lagringsplassen i boden at man kan dele på noe av det friluftsutstyret man har! Pulken skal hjelpe meg så lenge det er skiføre, forhåpentligvis størstedelen av Finnmark og Troms. Det blir spennende å følge snøutviklingen de neste ukene, det ligger an til en tidlig vår i Nord-Norge. Her i Tønsvikdalen utenfor Tromsø farger lyset fra byen kveldshimmelen rød, og et helt kor av ryper holder det gående med sin karakteristiske kakling i bjørkeskogen. Her er veien fra by til villmark er kort – å teste utstyr er å få seg enda en fin tur i disse omgivelsene!