Ni dager med magiske øyeblikk

Etter ni dager på tur i fantastisk vær over Magerøya, Porsangerhalvøya og Sennalandet, har jeg kommet til Alta. Det har vært nydelig vær, og det er en fantastisk tid å være i fjellet når naturen våkner til liv etter vinteren. Det har bare blitt en halv dag på ski over Magerøya, ellers har det ikke vært skiføre, men truger har vært nødvendig på et par dagsetapper i høyereliggende fjellområder. Det er store elver og bekker i vårløsningen. Noen kan vades, andre steder har jeg måttet ta omveier for å komme over eller rundt. Ellers har det vært veldig flotte forhold for fottur. 

På denne tiden er jeg nesten det eneste mennesket ute i naturen, men jeg har ikke vært alene. Som nesten eneste menneske ute er sjansene store for nærmøter med naturens fastboende. Jeg har selvsagt møtt enorme mengder rein, ryper og heilo. Jeg har overrasket en oter i en bekk, og en rev som spratt frem rett fra krattet rett foran beina mine. Ørner har seilet over himmelen. I Stabbursdalen nasjonalpark kom en nysgjerrig ugle flyvende lavt mot meg og kikket meg i øynene. Dette er bare begynnelsen, det er bare å glede seg til fortsettelsen! 

Reklame

10 kommentarer om “Ni dager med magiske øyeblikk

 1. Hei. Det går unna😀. Fint å høre at du koser deg på turen. Akkurat nå blåser det kuling med regn her på Magerøya, men vi lever lenge på soldagene som det har vært mange av i mai. Håper at du får noen fine dager og mange spennende opplevelser på turen. God tur videre.
  Jens-Petter

  Likt av 1 person

 2. Jeg er takknemlig og glad for å høre at du har fått en så fin start på turen 👍 Tenker på deg hver dag og håper at alt går godt underveis. Lykke til videre.
  Siv Kathrine

  Likt av 1 person

 3. Härlig start på din tur! Spara lite finväder tills vi startar om två veckor 🙂 Ska bli spännande att se om du gjort samma vägval som vi och vi då kan ha nytta av att du går före och kollar snö/vatten genom Finnmark. //Deltidseremiten

  Likt av 1 person

 4. Det virker som du holder godt driv. Vi følger med. Bare et konkret og praktisk spørsmål. Når du går lenge, langt og hver dag, blir ikke tid til å tørke fottøy et problem? Hva gjør du med støvler? Flere par?

  Likt av 1 person

  1. Hei! Mer eller mindre våte støvler må jeg leve med. Avhengig av hvor våte de har blitt får jeg tørket dem brukbart opp foran ovnen eller når det er sol – og på hviledagene. Og smører dem med skofett så ofte jeg kan😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s